Warning: Declaration of Bootstrap_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /customers/5/d/a/radiozuid.com/httpd.www/wp-content/themes/radiozuid/functions.php on line 119 VRT komt met Vlaamse versie van “Ali B op Volle Toeren” | Radio Zuid
Advertentie
Nieuwste Posts

VRT komt met Vlaamse versie van “Ali B op Volle Toeren”

13 augustus 2012 om 2:39 Nieuws Vlaanderen, Vlaanderen Geen reacties

In het gloednieuwe Eén-programma In de mix brengt Brahim vanaf 6 september acht weken lang elke donderdag een jonge Vlaamse hiphopper samen met een icoon uit de Vlaamse muziek. Hun leefwerelden liggen soms mijlenver uit elkaar, maar hun liefde voor muziek, die delen ze. De artiesten wagen zich in In de mix aan een eigen versie van een nummer van de ander en laten hem of haar live het resultaat horen. Misschien is het concept al bekender in Nederland waar ze het gelijkaardige programma “Ali B op Volle Toeren” uitzonden.

Wat gebeurt er als je een jonge Vlaamse hiphopper samenbrengt met een icoon uit de Vlaamse muziek? Brahim zoekt het vanaf donderdag 6 september uit in het gloednieuwe muziekprogramma In de mix op Eén. Daarin maakt elke week een hiphopper kennis met een gevestigde artiest, met name Bart Kaëll, Raymond van het Groenewoud, Liliane Saint-Pierre, Rita Deneve, Bart Herman, Paul Severs, Johan Verminnen of Nicole en Hugo. Soms zit er veertig jaar verschil tussen beiden en staan hun leefwerelden oneindig ver van elkaar. Maar toch delen ze die ene grote liefde … de liefde voor muziek. En daar draait het om in In de mix.

De artiesten maken elk een versie van de hit van de ander, maar dan in hun eigen muziekstijl. De Vlaamse klassieker wordt dus een rap en omgekeerd. Om te ontdekken welke gouwe ouwe hij zal brengen, krijgt de hiphopper een cd met hits van de artiest die hij zal ontmoeten. Verrassend genoeg blijkt de jonge generatie nog nooit gehoord te hebben van Raymond van het Groenewoud, Bart Kaëll en Rita Deneve. Maar anderzijds weten de gevestigde waarden meestal ook erg weinig over de jonge rapscene in ons land.

Dit zijn de duo’s/afleveringen:

  • Bart Kaell – Kain
  • Raymond van het Groenewoud – Walterego
  • Rita Deneve – Jasine Ledoux
  • Bart Herman – Don Luca
  • Paul Severs – Yuboy Jeffrey
  • Johan Verminnen – Baadasssss
  • Nicole en Hugo – Slongs
  • Liliane Saint-Pierre – Mr. Pillow

Daar brengt In de mix verandering in. Twee generaties, artistieke stijlen en culturen komen samen en wagen zich live aan een nummer van elkaar. Maar iedere artiest blijft zichzelf en wordt gerespecteerd zoals hij of zij is. In acht weken verzamelt Brahim zo een aantal toptracks, die een frisse blik werpen op het Vlaamse lied.

“In de mix” op donderdag om 21u05, vanaf 6 september op Eén.

Bron: vrt.be

Delen

Laat Een Reactie Na

Delen

Advertentie

Radio Zuid op Facebook

Agenda